ALARMANT Scădere dramatică a populaţiei, în Olt. Vom rămâne mai puţin de jumătate

220

Statisticile oficiale sunt îngrijorătoare. Populaţia ţării va ajunge în 50 de ani la doar 12  milioane, dacă autorităţile nu iau măsuri pentru a stimula natalitatea şi a reduce emigrarea. Cea mai mare scădere se va înregistra în zona de sud a ţării. Potrivit specialiştilor, populaţia Oltului se va reduce cu 58,5%, înregistrănd cea mai rapidă scădere după judeţul Teleorman.

Principalul motiv care conduce la reducerea dramatică a populaţiei este reprezentat de plecarea tinerilor din ţară. A doua cauză o reprezintă lipsa unor simulente suficiente pentru încurajarea tinerilor cu venituri modeste de a aduce pe lume mai mulţi copii.

Ultimele statistici arată că în 50 de ani populaţia României va ajunge la 12 milioane de cetăţeni. Cea mai dramatică scădere se va înregistra în zona de sud a ţării. Pe primul loc se va afla judeţul Teleorman cu o scădere a populaţiei ce va depăşi 60%, urmat de Olt unde reducerea populaţiei va fi de 58,5%.

Singurul judeţ din ţară care va înregistra o creştere a populaţiei în următoarea jumătate de secol este Ilfov. Principala cauză o reprezintă extinderea Bucureştiului.

Concomitent cu reducerea dramatică a populaţiei, vom asista şi la creşterea gradului de îmbătrânire, fapt ce va crea probleme mari economice.

Studiul Direcţiei de Statistică arată că în 2060 vom avea de două ori mai multe persoane trecute de 60 de ani decât sunt în acest moment.