Mii de porții de fasole cu cârnați, stegulețe și fulare tricolore, de Ziua Națională

190

Autoritățile slătinene se pregătesc intens de 1 Decembrie, când vor marca Ziua Națională și vor inaugura Târgul de Crăciun. Manifestările vor debuta dimineață, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu un ceremonial militar și religios și se vor încheia pe seară cu aprinderea iluminatului festiv.

2000 de stegulețe tricolore, 2000 de concarde și 4000 de fulare tricolore va împărți slătinenilor reprezentanții primăriei pe durata manifestărilor dedicate Zilei Naționale. Acestea vor debuta dimineață, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, cu un ceremonial militar și religios. Manifestările vor continua la intrarea în Târgul de Crăciun unde va fi amplasat cortul din care se vor împărți cele 2000 de porții din tradiționala fasole cu cu cârnați dar și vin fiert. Cei dornici să petreacă de Ziua României o vor putea face chiar în centrul orașului unde, pe o scenă special amenajată, vor urca artiști cunoscuți de la Ansamblul Profesionist ,,Doina Oltului,, al CJ Olt.

Târgul de Crăciun, care va cuprinde 20 de căsuțe din lemn de unde se vor putea cumpăra suveniruri dar și produse specifice anotimpului rece, va fi inaugurat în jurul orei 17,30 de primarul Emil Moț. La eveniment sunt invitați să participe cât mai mulți slătineni, mici și mari, care vor să-l întâlnească pe Moșul sau să-i lase o scrisoare cu dorințele lor pentru noaptea în care s-a născut Mântuitorul, la căsuța lui din Târg.

Atmosfera de basm va fi întreținută de o serie de colinde, interpretate cunoscutul cantautor Ducu Bertzi și band-ul său.