Se anunță proteste de amploare!Medicii sunt nemulțumiți de propunerile Guvernului

49

Medicii de familie nu au reuşit să ajungă la un acord cu premierul Mihai Tudose după mai mult de trei ore de discuții la Palatul Victoria.

Medicii au cerut o finanţare de 10%, însă Guvernul le-ar fi prezentat măriri de 0.5%. Nemulţumiţi de oferta primită, aceştia spun că nu vor să accepte soluţii cu jumătate de măsură.

Sindicaliştii nu au fost mulţumiţi nici de proiectul menit debirocratizării prezentat de către Guvern, despre care au spus că este „dezastruos”.

La începutul şedinţei de Guvern din 15 noiembrie, premierul Tudose a afirmat că medicii de familie au fost nevoiţi să se transforme „mai mult în contabili decât să îşi facă meseria”.  „Chiar au dreptate şi, din păcate, chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat şi medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiţi să se transforme mai mult în contabili decât să îşi facă meseria. Încercăm să găsim soluţii. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft, şi de luni să încercăm, şi împreună cu Ministerul de Finanţe, să reglăm nişte lucruri”, declara atunci Tudose.