Copiii cu malformații cardiace congenitale, chemați de medici americani pentru operații GRATUITE și evaluare

157

Medicii de familie și medicii pediatri sunt rugați de către un medic de la Spitalul de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu să informeze pacienții că se pot înscrie la programul de tratament chirurgical și intervențional pentru malformații cardiace congenitale desfășurat în colaborare cu o echipă din SUA.

Medici americani vin să ne salveze copiii și să facă echipă cu medicii români, spitalele noastre nevând nici specialiști, nici banii necesari unor intervenții pentru micuții cu malformații cadiace congenitale. Spitalul unde pentru a patra oară au venit medici din SUA să efectueze intervenții chirurgicale GRATUITE și evaluări pregătește lista de așteptare cu pacienții copii care au nevoie de operație, următoarele intervenții urmând a fi făcute la începutului lui 2018. Pentru ca de acest program să afle cât mai mulți pacienți, medicii români au făcut un apel către toți medicii de familie și pediatri din țară.
ʺSpitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu organizează un program de tratament chirurgical și intervențional pentru malformații cardiace congenitale în colaborare cu o echipă din SUA. Dr. Felix Negoitescu are rugămintea de a trimite pacienți nu doar pentru operații, ci și pentru evaluări. Poate cunoașteți pacienți micuți cardiaci, ar fi păcat să nu fie măcar văzuți și evaluați integral, fără costuri. Programările se pot face la numarul de telefon: 0753.301.108, între orele: 9:00-15:30 de luni până vineri. ʺ, este apelul lansat din Capitală.

Dr. Viorel Dumitrescu: Am o pacientă deja operată. Din fericire, sunt tot mai puțini copii cu astfel de probleme

Demersul medicilor din Capitală este salutat de către medicii olteni, care consideră că ar trebui să fie cunoscut de cât mai multe persoane pentru ca acei copii care au nevoie de intervenții să afle de unde pot primi ajutor. Din fericire, în județul nostru astfel de cazuri sunt din ce în ce mai rare.
ʺEu, pe lista mea de pacienți, am o fetiță operată deja, are 16 ani și a fost operată de un medic italian. În ultima vreme nu am avut copii cu malformații cardiace, ultima vreme însemnând zece ani și am înțeles de la colegi că și eu au mai puțini asemenea pacienți. Probabil că urmărirea mai atentă a sarcinii, medicamentația cu vitamine și acid folic au dus la această statistică fericită. Este bine că vin medici străini la noi. Ei operează și copii foarte mici, inclusiv intrauterin. La noi se operează copii de peste un an și sunt doar câteva spitale unde se practică asemenea intervenții: Târgu Mureș, Timișoara, Marie Curie..ʺ, ne-a declarat dr. Viorel Dumitrescu, medic de familie.

Selecția pacienților eligibili s eva face în perioada 23 – 25 noiembrie. Copiii vor beneficia de examinare completă, de evaluare ecografică, şi asta inclusiv cu ajutorul unui medic cardiolog pediatru care va veni din Suedia. Până acum, au fost operaţi 50 de copii cu malformaţii cardiace.Secţia spitalului funcţionează doar atunci când vin specialişti străini, al căror principal scop este să construiască la Grigore Alexandrescu o echipă, să transfere cunoştinţe şi tehnici pentru ca echipa românească să dezvolte un program de chirurgie cardiacă.