Trei șefi din cea mai mare companie de stat au fost condamnați

187

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, fostul director al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, şi fosta directoare a Direcţiei Juridice a companiei, Dorina Jianu, au fost condamnaţi, marţi, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Decizia magistraţilor Tribunalului Gorj poate fi atacată în termen de zece zile.

Laurenţiu Ciobotărică a fost condamnat la 3 ani de  închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară prin interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, ceilalţi doi foşti şefi primind aceeaşi condamnare cu interzicerea aceloraşi drepturi. Inculpaţii sunt obligaţi, totodată, la efectuarea a câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Cei trei foşti şefi ai CEO au fost cercetaţi în stare de libertate din luna iunie 2016, anterior fiind plasaţi sub control judiciar.

Ion Laurenţiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, şi Daniel Antonie, director Divizia minieră din cadrul aceleiaşi societăţi, au fost urmăriţi penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director al Direcţiei juridice şi guvernanţă corporatistă, a fost cercetată pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Prejudiciul produs societăţii de cei trei a fost calculat, conform DNA, la 128.100 de lei.