O comună din Olt, capitala Daciei inferioare, își promovează frumusețile și tradițiile la Târgul de Turism

682

Pentru al doilea an consecutiv, comuna olteană Dobrosloveni se va prezenta turiștilor români și străini cu tot ce are ea mai frumos, la Târgul de Turism 2017 ce va avea loc în București la Romexpo. Turiştii vor fi invitaţi să viziteze comuna pentru a descoperi mâncarea tradiţională şi folclorul din zonă, cel mai întins sit arheologic român de la sud de Carpați (peste 304 hectare) și unul dintre cele mai importante centre economice și culturale din provinciile romane dunărene, iar pentru nostalgici, invitaţia vizează şi petrecerea unei nopţi în cabana lui Ceauşescu, pentru a se transpune o zi în postura fostului dictator.

În perioada 16-19 Noiembrie 2017 , Centrul Local de Informare Turistică Dobrosloveni va fi prezent la Târgul de Turism 2017 ce va avea loc în București la Romexpo.
ʺDacă vă aflați în zonă, vă așteptăm să promovăm împreună tradițiile locale și frumusețile zonei noastre, de asemeni și situl arheologic de la Reșca! Descoperă alături de noi frumusețile comunei Dobrosloveni, obiceiurile și datinile multiseculare, meșteșugurile, arta culinară și tradițională! Frumusețea locurilor noastre vine din inima celor ce le admiră… Să ajungeți să ne cunoașteți!ʺ, este invitația lansată de centrul de informare al comunei.

Autoritățile locale oferă un pachet turistic complex, localitatea având potențial turistic datorat sitului arheologic Romula-Malva, la care au fost efectuate săpături în ultimii ani, ce au scos la iveală artefage valoroase precum opaiţe, vase de lut şi multe alte obiecte folosite acum 2000 şi ceva de ani. De asemnea, turiştii vot fi invitaţi să se răsfeţe precum o făcea, cu aproape trei decenii în urmă, fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Totul, la un preţ modic. Iar în satul Frăsinetu de Pădure, se află numeroase lacuri de pescuit, ce promovează turismul piscicol în zonă, aici aflându-se și sursa de alimentare cu apă a vechii cetăți Romula Malva.

Trebuie cunoscut faptul că localitatea Dobrosloveni este una cu o importanță istorică deosebită, satul Reşca fiind întemeiat  pe vatra vechii aşezări dacice Malva. Aici, mai târziu, romanii au întemeiat un oraş înfloritor, Romula (Mica Romă), devenit mai apoi capitala Daciei Inferioare. Acum vestigii dacice şi romane zac împrăştiate în pământul satului, în albiile râurilor. Romula este cel mai întins sit arheologic român de la sud de Carpați (peste 304 hectare) și unul dintre cele mai importante centre economice si culturale din provinciile romane dunărene.

Comuna este situată la 7km depărtare de Caracal și 36km de Slatina.

Pe aceeași temă:
https://realitateaoltului.ro/2017/09/05/capitala-daciei-inferioare-a-sarbatorit-doua-zile-cu-folclor-oltenesc-si-invitati-din-tara/

https://realitateaoltului.ro/2016/12/09/comuna-dobrosloveni-vectorul-turistic-al-oltului/