Intrăm în Postul Crăciunului

57

Crăciunul se apropie, dar, până atunci, credincioșii trebuie să își purifice trupul și sufletul prin postul ce va începe mâine.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017Lăsata Secului. Marti, 14 noiembrie, se lasa sec pentru Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului. Din randuielile bisericesti aflam ca se lasa sec in seara zilei de 14 noiembrie, insa, daca aceasta data cade miercurea sau vinerea, se lasa sec cu o zi mai inainte.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017Lăsata Secului. Acest post se incheie pe 24 decembrie.

Postul Craciunului ne aminteste de postul patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Dupa cum acestia au postit in vederea venirii lui Mesia, tot astfel se cuvine sa intampinam si noi nasterea lui Hristos.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017Lăsata Secului. Primele mentiuni despre tinerea acestui post provin din secolele IV-V, de la Fericitul Augustin si episcopul Leon cel Mare al Romei, scrie crestinortodox.ro.

POSTUL CRĂCIUNULUI 2017Lăsata Secului. Hotararea ca toti credinciosii sa posteasca timp de 40 de zile s-a luat la Sinodul local din Constantinopol, tinut in anul 1166, in timpul patriarhului Luca Chrysoverghi.