Închisoare pentru șoferul român de tir, care a cauzat un accident mortal în Anglia

116

5 ani şi două luni de închisoare, pentru un şofer român de TIR care a produs un accident grav.

Monitorul de Suceava relatează cazul unui bărbat de 38 de ani originar din localitatea Fântânele care a fost condamnat de instanţele din Marea Britanie la 5 ani şi 2 luni de închisoare. Dorel Galan a fost găsit vinovat de producerea unui accident în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa şi cinci autovehicule au fost avariate.

Accidentul a avut loc pe 9 martie lângă Newark, Nottinghamshire, iar în momentul în care s-a petrecut tragedia suceveanul care conducea un tir vorbea la telefon, se pare chiar cu patronul firmei la care era angajat. În urma impactului, Ian Newell, de 52 de ani. Din cercetările efectuate de anchetatori s-a stabilit că şoferul folosea telefonul mobil, efectuând chiar un apel video înainte de accident.

Anchetatorii au arătat că, dacă şoferul român ar fi fost atent la drum, el ar fi avut contact vizual cu coloana de maşini pe care a lovit-o cu cel puţin 23 de secunde înainte de impact, adică de la o distanţă de aproximativ 530 metri, ceea ce i-ar fi permis să evite coliziunea. În plus, Dorel Galan a fost găsit vinovat şi pentru faptul că nu a respectat orele de condus şi de odihnă care le impune legea la autovehicule de peste 3,5 tone. În afara pedepsei cu închisoare, suceveanul a primit şi interdicţia de a şofa timp de şase ani şi opt luni.

Dorel Galan şi-a recunoscut vina şi, scrie Daily Mail, a izbucnit în lacrimi când şi-a auzit sentinţa.