Vâlcov, însoţit la proces de-un fost ofiţer SIPI, condamnat pentru şpăgi

464
Foto: Pandurul

La primul termen de judecată la Tribunalul Gorj în dosarul Milenium Topographica, Darius Vâlcov a avut parte de o amânare, speculând prevederea lipsei apărătorului. El a fost însoţit, potrivit publicaţiei locale Pandurul, de un fost ofiţer SIPI, care a avut probleme cu legea.

 

Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor, fost senator de Olt şi fost primar al municipiului Slatina, însă actual consilier al vicepremierului Ciolacu, a dat ieri ochii cu magistraţii gorjeni, la care i-a fost strămutat dosarul în care este acuzat pentru inițierea de grup infracțional, trafic de influență și spălare de bani.

Pe aceeaşi temă:

https://realitateaoltului.ro/2017/10/28/valcov-si-a-schimbat-loculul-de-munca-dosarele-penale-nu-l-au-impiedicat-sa-schimbe-palatele/

https://realitateaoltului.ro/2017/09/19/valcov-speculeaza-prevederile-unei-decizii-cedo-el-a-depus-o-noua-cerere-de-stramutare-a-dosarelor/

Procesul de la Târgu Jiu este deocamdată în faza de Cameră Preliminară, ședințele nefiind publice.  Vâlcov a beneficiat de o amânare, pentru a-şi angaja apărător, iar celorlalţi doi inculpaţi, Cincu Eduard şi Dogaru Mircea, li s-a menţinut măsura controlului judiciar.

Mai citiţi şi:

https://realitateaoltului.ro/2017/09/04/rasturnare-de-situatie-valcov-am-fost-inselat-de-dna-nu-recunosc-nicio-declaratie/

https://realitateaoltului.ro/2017/07/27/valcov-trimis-in-judecata-intr-un-nou-dosar/

Presa gorjeană l-a aşteptat la tribunal pe „creierul PSD „şi l-a surprins  în compania unui cunoscut de-al lor. Potrivit publicaţiei Pandurul, „Darius Vâlcov a fost însoțit de un fost ofițer al Serviciului de Informații și Protecție Internă Gorj, Cataron Oprea, condamnat acum câțiva ani la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a cerut și primit diverse șpăgi de la polițiști pe care ar fi trebuit să îi dea pe mâna organelor de urmărire penală. Vâlcov este bun prieten cu fostul ofițer gorjean, care l-a și așteptat, de altfel, până la finalizarea discuțiilor din sala de judecată”.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, fostul edil Darius Vâlcov a coordonat și beneficiat direct de activitatea firmei de cadastru Millenium Topographica SRL Slatina. Prin intermediul administratorului și al juristului firmei, el a dispus, ca măsură de rentabilizare a activității societății, cooptarea prin plata directă și lunară a unui angajat al OCPI Olt. În schimbul sumei de 1000 lei lunar, acesta urma să aprobe documentațiile cadastrale incomplete sau incorecte transmise de firma coordonată de Vâlcov prin interpuși.