ANGAJARI la stat. Vă spunem ce minister oferă locuri de muncă

226
imagine cu caracter ilustrativ

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a anunţat că se vor face angajări în Armata română în domenii de specialitate. El a susţinut că acest lucru se impune ca o necesitate după ce foarte muţi militari au ieşit la pensie. Potrivit ministrului, au ieşit ofiţeri, mulţi din zona de comandă.

„Vom discuta cu premierul, am pregătit un material pentru a se şti exact radiografia armatei române, urmând să stabilim paşii pe care îi vom face. Categoric vom face angajări, au ieşit foarte mulţi oameni la pensie, au ieşit ofiţeri, mulţi din zona de comandă. Trebuie să înţelegem că sunt arme unde nu poţi forma de azi pe mâine. Discutam cu colegii de la Forţele Aeriene că ai nevoie de 5 până la 6 ani să pregăteşti un pilot bun, la fel şi pentru un inginer bun care să meargă în zona aceasta. La fel, la Forţele Navale, poate la Forţele Terestre mai stăm cum mai stăm, dar în zonele acestea speciale nu poţi să aduci omul preluat de pe stradă, să îl faci militar şi să îl aduci acolo. Propunerea este eşalonarea pe un program bine stabilit pentru încadrarea în Armata română. E o nevoie stringentă de oameni la acest nivel”, a spus Fifor, la Europa FM.

Ministrul a afirmat că doreşte o Armată a României solidă, „în care militarii în primul rând să creadă şi după aceea cetăţenii”.