Băiatul decapitat din Brastavăţu, ucis de amicul de pahar

754

Procurorii sunt pe punctul de a finaliza ancheta în cazul copilului găsit decapitat pe un câmp de la marginea comunei Brastavăţu. După mai multe ore de audieri, suspectul, un tânăr de 21 de ani din localitate, a recunoscut că l-a înjunghiat pe copil cu un cuţit în zona gâtului şi l-a abandonat. Criminalul nu-şi mai aduce aminte ce l-a făcut să-şi omoare amicul cu care băuse aproape o noapte întreagă.

Geapana Ionuţ Marius de 21 de ani este unul dintre amicii cu care băiatul de 13 ani găsit decapitat a băut până nu a mai putut. Ionuţ şi Daniel au plecat împreună de la staţia PECO aflată în apropierea ocmunei Vişina, pe la miezul nopţii. Angajaţii barului de la staţia de carburant susţin că ei erau clienţi fideli ai localului şi că veneau acolo pentru că aveau acces gratuit la internet.

UPDATE Cadavrul fără cap găsit la marginea localității Brastavățu este al unui băiat de 14 ani, din localitate

Cei doi au mers împreună pe jos până în locul unde a fost găsit cadavrul copilului. Acolo, pe fondul unei dispute spontane, Marius şi-a înjunghiat amicul cu un briceag în zona gâtului şi l-a abandonat. Nu şi-a mai amintit nici de ce s-au certat nici dacă Daniel trăia când l-a lăsat noaptea pe câmp, pe motiv că erau prea beţi. Cât despre decapitarea lui, tânărul criminal nu a oferit niciun răspuns. ,,Cel mai probabil capul a fost desprins de trup de animalele sălbatice. Locul în care a fost găsit copilul se află în apropierea locuinţei criminalului, astfel se explică prezenţa în zonă a cadavrului”, ne-au declarat surse din anturajul anchetatorilor.

Acestea ne-au mai declarat că anchetatorii au fost ajutaţi în soluţionarea acestui caz atât de câinele poliţist care a refăcut întreg traseul parcurs noaptea trecută de cei doi-victimă şi criminal, cât şi de imaginile de pe camerele de luat vederi amplasate atât la staţia PECO cât şi la intrarea în comună.

Copilul decapitat din Olt a fost ucis

Anchetatorii mai au de aflat acum dacă lovitura de cuţit aplicată de crimina a fost mortală sau cauzatoare de moarte. Răspunsul la această dilemă l-ar pute primi de la medicii legişti care în această noapte efectuează necropsia cadavrului decapitat.

Dacă va fi găsit vinovat de moartea amicului său minor, Geapana Ionuţ Marius riscă să stea după gratii până la 25 de ani.