Oltenii care au nevoie de ajutor îl primesc la Centrul de zi al Episcopiei Slatinei și Romanaților

134

Oltenii aflați în nevoie, fie ea spirituală, materială ori juridică pot găsi ajutor la Centrul de zi deschis în acest scop în cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților. Sectorul Social- Misionar al Episcopiei are ușile deschise atât pentru cei care au nevoie de ajutor, cât și pentru cei care doresc să-l ofere necondiționat semenilor.

Consiliere spirituală, juridică, integrare socială, alimente sau ajutoare materiale, oltenii aflați în impas care au nevoie de ajutor îl pot găsi la Centrul de zi  pentru asistență și suport al Episcopiei Slatinei și Romanaților. Acest centru funcționează de câteva luni pe str. Grădiniței din Slatina, în subordinea Sectorului Social- Misionar al episcopiei oltene.

” Misiunea Centrului de zi este diminuarea suferinţei nevoiaşilor şi ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, în general, şi ale categoriilor sociale defavorizate, în special. Fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viață demnă și decentă. Scopul serviciului social „Centrul de zi pentru asistență și suport pentru alte persoane aflate în situații de nevoie” este de a asigura servicii sociale menite să conducă la îmbunătățirea calității vieții familiei și a persoanelor aflate în nevoie, pentru a depăși anumite situații de criză, precum și de prevenire a marginalizării sociale. Servicii oferite: consiliere spirituală/ religioasă, informare, evaluare, integrare/ reintegrare socială, distribuire alimente, distribuire ajutoare materiale, alte activități. Beneficiari: persoane sau familii aflate în situație de nevoie socială, economică sau juridică; familii fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru satisfacerea nevoilor de bază; familii cu mulți copii și familii monoparentale cu copii; tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului; familii ale persoanelor aflate în detenție; persoane care trăiesc în comunități marginalizate; persoane cu dizabilități; vârstnici, grupuri sociale și comunități, aflate în situație de dificultate sau risc social.”, se arată într-un comunicat al episcopiei.

Centrul a fost dotat cu o autoutilitară echipată cu izolație și agregat de refrigerare marca Renault Kangoo Van, astfel încât ajutoarele alimentare să ajungă în bune condiții la domiciliul beneficiarilor.

Ajută și tu un școlar!

În cadrul centrului se derulează în prezent și campania „Ajută și tu un școlar!”. Până pe 30 septembrie, Sectorul Social-Misionar al Episcopiei Slatinei și Romanaților organizează, în fiecare parohie și mănăstire din județul Olt, o colectă de strângere de rechizite şcolare, obiecte ce ajung la elevii nevoiași, ca măsură în prevenirea abandonului școlar.

Mii de copii au putut merge la școală anul trecut și în acest an școlar cu ghiozdane și rechizite primite în cadrul acestei campanii.

Ajută și tu un școlar!