OMV extrăgea petrol cu 25 de sonde, fără aviz de mediu. Garda a amendat compania

412

60.000 de lei este amenda pe care Garda de Mediu Olt a aplicat-o OMV Petrom, prinsă desfășurând activitate de extracție încălcând legislația de mediu.

22 de amenzi în valoare de 445.200 lei, un avertisment, o suspendare de activitate, o propunere de suspendare acte de reglementare și o sesizare la organele de cercetare penală, este rezultatul activității Comisariatului Județean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu în prima jumătate a acestui an, perioadă în care au fost efectuate nu mai puțin de 446 de inspecții.

Cea mai mare amendă a fost aplicată OMV Petrom. Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Mediu Olt, amenda a fost aplicată pentru „nerespectarea obligaţiei prevăzute de art.94, alin. 1, lit. a din OUG 195/2005 privind protecția mediului, pentru că a desfășurat activitate de extracție petrol brut cu grupul de sonde tip Cluster (un număr de 25 sonde) fără a deține acte de reglementare de mediu pentru funcționarea acestora”.

O altă amendă mare, în valoare de 15.000 de lei, a fost aplicată pentru neasigurarea eliminării finale a deșeurilor municipale, iar în cazul mutilării teilor seculari din Corabia, caz intens mediatizat, a fost aplicată o amendă de 2.500 de lei.