Două trofee şi patru medalii, câştigate de artiştii olteni la festivalurile internaţionale din Sălaj

477

Ansamblul Folcloric „Flori de Romanaţi” al comunei oltene Dobrosloveni se întoarce acasă dintr-un turneu de 6 zile la Bistriţa şi Sălaj cu două trofee internaţionale şi 4 diplome.

Folclorul oltenesc a fost reprezentat cu cinste de artiştii Ansamblului Focloric „Flori de Romanaţi” la două festivaluri internaţionale. Portul autentic oltenesc, dansurile şi cântecele populare au fost la loc de cinste atât la parada portului popular, pe scenă sau la evenimentele organizate în cadrul manifestărilor din Bistriţa, Zalău şi Jibou, iar artiştii noştri talentaţi s+au făcut remarcaţi din sute de participanţi din şase ţări.

„Astăzi ne întoarcem acasă după un tuneu de 6 zile. Am participat la Zilele Bistriţei, apoi la festivalul internaţional din Jibou şi festivalul internaţional din Zalău. Ne întoarcem bucuroşi, cu două trofee şi patru diplome şi mulţumiţi că participarea noastră a lăsat o impresie foarte bună, iar ansamblul nostru a reprezentat cu cinste comuna Dobrosloveni şi judeţul Olt”, ne-a declarat Lucian Stroe, directorul ansamblului şi instructor coregraf.

Turneul a debutat cu participarea la Zilele Bistriţei, un eveniment de amploare organizat pe durata a nouă zile. A urmat apoi o participare de excepţie în cadrul a două festivaluri internaţionale de folclor organizate în judeţul Sălaj. Dansatorii ansamblului oltenesc şi solista Andra Sâiu au urcat pe scena celei de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ecouri meseșene” Zalău, cel mai mare și mai vechi festival de folclor din Sălaj, alături de ansambluri de copii și tineret din Macedonia, Ungaria, Serbia, Cehia și Slovacia, dar şi din Gorj, Alba, Maramureș, Arad, Sălaj și Brașov.

La Festivalul Internaţional de Folclor şi meşteşuguri artistice tradiţionale „Someş, cântecele tale”  au participat peste 500 de copii de la ansambluri folclorice din toate colţurile ţării, dar şi din Serbia şi Slovacia.

Întoarse acasă, „florile”Dobroslovenilor se vor ocupa de oprganizarea unui eveniment de suflet. Sub genericul „Te iubesc, Dobrosloveni”, comuna olteană va fi în sărbătoare timp de două zile- pe 2 şi 3 septembrie, când va fi organizat Festivalul de Folclor „Plai de Romanaţi”.