Stație de tratare a apei la Balș

119

17 milioane de lei, fonduri europene, vor fi investite în rețeaua de alimentare cu apă și de canalizare a orașului Balș. Preluarea serviciului public de către Compania de Apă Olt va aduce în Orașul de pe Olteț și o stație de tratare.

De 20 de ori mai mulți nitriți și amoniu au fost depistați în apa ce curge la robinetele bălșenilor, un adevărat pericol pentru sănătatea consumatorilor, dar mai ales pentru bebeluși, care pot muri subit. Preluarea la 1 august a serviciului public de către Compania de Apă Olt va aduce în orașul de pe Olteț investițiile la care autoritățile au putut doar visa și face calcule pe hârtie. ”Vreau să îi asigur pe toți locuitorii orașului Balș că principala noastră preocupare este să oferim servicii de cea mai bună calitate”, este mesajul transmis de Cătălin Ușurelu, director general al CAO.

CAO va accesa prin Programul Operațional Infrastructură Mare, fonduri europene de 17 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Balș și pentru construirea unei stații de tratare a apei.

Puţurile din Balş sunt săpate din 1968.

Citiți și:

La robinete le curge apă menajeră. Instituiile publice, dotate cu dozatoare de apă