Peste 800 de polițiști în stradă în minivacanța de Sf. Maria

99

În perioada 11- 15 august, când bugetarii se află într-o minivacanță, iar numeroase administrații locale organizează ziua localității, târguri sau bâlciuri, peste 800 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/11/multe-petreceri-in-comunele-oltului-de-sf-maria-vezi-localitatile-unde-serbeaza-oltenii/

Începând de astăzi și până miercuri, bugetarii se află în minivacanță, după ce guvernul a stabilit că zilele de 14 și 15 august să fie libere, ultima fiind declarată zi liberă pentru toți românii care nu lucrează în activități de flux continuu. Mai mult, este perioada când numeroase primării organizează petreceri cu ocazia sărbătorii creștine Adormirea Maicii Domnului, așa că în aceste zile oamenii legii sunt cu ochii în patru, veghind traficul, dar și ordinea și liniștea publică.

În Olt, județ unde 16 primării organizează manifestări pe 13 și 15 august, jandarmii olteni vor fi ajutați și de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, iar numărul polițiștilor olteni mobilizați depășește 800.

În medie, în fiecare zi din această perioadă vor acționa peste 280 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Șoferii, dar și pietonii, vor fi atent supravegheați de rutieriști. Potrivit IPJ Olt, „150 de poliţişti vor acţiona pe drumurile publice, pe principalele artere. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aparatele radar din dotare.”

Manifestări Olt:

13 august: „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Pleşoiu, Ziua localităţii în comuna Priseaca și Ziua localităţii şi bâlciul anual în comuna Fărcaşele.

15 august: Bâlciul anual organizat în comuna Crâmpoia, Bâlciul anual organizat în comuna Radomireşti, Bâlciul anual organizat în comuna Găvăneşti, Întâlnirea cu Fii Satului” şi bâlciul anual în comuna Pârşcoveni, Hora Satului” în comuna  Bărăşti, „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Cîrlogani, Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna  Cungrea, Bâlciul anual organizat în comuna Scărişoara, Bâlciul anual organizat de primăria comunei Osica de Jos, „Târgul de Fete de la Coteniţa” în comuna Coteana,  „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Redea, Bâlciul anual organizat în comuna Vădăstriţa, Bâlciul anual organizat în comuna Iancu Jianu.