Secţie de Psihiatrie la Caracal, urcarea în grad a Spitalului Municipal. Banii pentru sediu, daţi de primărie

786

Un depozit al Spitalului Municipal Caracal va găzdui Secţia de Psihiatrie ce va fi înfiinţată cu scopul de avansare în gradul de competenţă al unităţii medicale. Primăria Caracal a alocat fondurile necesare reabilitării clădirii.

Un izolator, un cabinet pentru medici, un cabinet pentru asistente, un oficiu, două saloane pentru pacienţi, patru holuri de acces, spaţiu pentru materialele de curăţenie, duşuri pentru pacienţi şi cadrele medicale, cinci grupuri sanitare şi două rampe de acces pentru persoanele cu handicap locomotor va trebui să aibă peste un an o clădire din incinta Spitalului Municipal Caracal, folosită în prezent drept depozit.  Reabilitarea şi modernizarea clădirii construite în anul 1905 se face cu bani de la bugetul local, cu scopul găzduirii nou-înfiinţatei secţii de Psihiatrie, demers necesar în vederea reclasificării unităţii medicale- schimbării gradului de competenţă de către Ministerul Sănătăţii de la gradul IV la gradul III.

Aleşii locali au votat în ultima şedinţă de consiliu  documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare, modernizarea şi înfiinţarea secţiei de psihiatrie a Spitalului Municipal Caracal. Iar lucrările ar trebui demarate în cel mai scurt timp. „Primăria Caracal a făcut transferul de capital către spital în vederea realizării investiţiei de reabilitare a sediului necesar înfiinţării unei secţii de psihiatrie. Conducerea unităţii medicale va decide acum când încep lucrările”, a declarat Anca Ioniţă, purtătorul de cuvânt al administraţiei caracalene.

Spitalul celui de-al doilea municipiu al Oltului are peste 600 de angajaţi, 60 de medici şi 440 de paturi, un prim pas spre reclasificarea la gradul III fiind deja făcut prin înfiinţarea Maternităţii.