Iohannis a eliberat-o din funcția de judecător pe fosta președintă a Tribunalului Olt, aflată în pușcărie

191

Carmen Marinescu, fostă președintă a Tribunalului Olt, a fost eliberată ieri din funcția de judecător prin decret prezidențial. Aceasta a fost condamnată definitiv pentru corupție la 8 ani de închisoare.

Pe 30 iunie, fosta președintă a Tribunalului Olt Eugenia Carmen Marinescu s-a prezentat la arestul IPJ Olt după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să-i respingă apelul la sentința dată de Curtea de Apel Craiova anul trecut. Ea va petrece după gratii următorii 8 ani, sentința fiind definitivă. În urma condamnării definitive, ieri președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind eliberarea din funcția de judecător, președinte suspendat din funcție al Tribunalului Olt.

Marinescu a fost condamnată pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, în urma denunțului făcut la DNA de Bercea Mondial, de la care ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea sa în libertate. Procurorii au arătat că spun judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat la puțin timp de la primirea mitei trei suprafeţe de teren şi o casă.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/30/fosta-presedinta-a-tribunalului-olt-condamnata-ieri-la-8-ani-de-inchisoare-nu-s-a-prezentat-inca-la-arestul-ipj-olt/

Carmen Marinescu, soțul acesteia- Iulius Severus Marinescu și avocatul Dumitru Cismaru au fost condamnați definitiv. Magistratului i s-a interzis dreptul de a mai exercita funcția timp de 4 ani, dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Iulius-Severus Marinescu  a fost condamnat la trei ani de închisoare, avocatul Dumitru Cismaru la trei ani şi jumătate și pedeapsa complementară de interzicere a exercitării profesiei timp de 3 ani, iar un alt inculpat, Ilie Bucă, trei ani de închisoare cu suspendare.

CITIȚI ȘI:

La judecătoriile și parchetele oltene nu e înghesuială la șefie. Judecătorii noștri migrează spre Dolj