INGINERUL DOREL Noul stadion din Craiova nu corespunde normelor europene și trebuie modificat

264

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a pus deja în vânzare abonamentele ce vor fi valabile și pe noul stadion Ion Oblemenco, dar acesta, deși aflat în faza de finalizare, trebuie… reconstruit parțial.

Fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu dădea, anul trecut, asigurări că noul stadion va fi gata, cel târziu în primăvara acestui an. Ulterior, termenul a fost prelungit pentru luna iulie, pentru ca actualul primar Mihail Genoiu, să avanseze luna octombrie ca dată a inaugurării în cel mai bun caz.

Se pare, însă, că, deși se află în întârziere cu un an, lucrările vor mai dura o vreme pentru că trebuiesc aduse modificări majore, constructorul neluând în calcul, pentru a respecta cerințele de siguranță impuse de normele europene, anumite detalii precum soliditatea structurii de rezistență sau… bătaia vântului.

Astfel, stadionul care a costat deja 52,6 milioane de euro, de la bugetul statului, va avea nevoie de o structură de rezistență mai solidă și de construirea unui nou nivel, chiar dacă acoperișul a fost deja montat.

De asemenea, noua construcție va fi mai lată, dar va pierde și 10 metri din înălțime, după ce un studiu de vânt în tunel aerodinamic a relevat că, în conformitate cu planul făcut în 2014, arena nu ar fi fost rezistentă.

În atare condiții, nimeni nu poate avansa o dată în ceea ce privește inaugurarea arenei.