Rromii fac revoltă împotriva premierului Tudose: „Acest Guvern ne omoară copiii”

91

„Epidemia de rujeolă din România, boală din pricina căreia au murit peste 30 de copii, incită spiritele în societatea românească. Astfel, cea mai afectată comunitate de această epidemie, cea roma, îl atacă pe șeful Guvernului Mihai Tudose, pe care-l acuză că nu face nimic pentru a stopa moartea a zeci de copii.

Romii din Transilvania spun că Mihai Tudose a luat decizia de a-i cere ministrului sănătății Florian Bodog, să informeze cetățenii despre această epidemie după ce au murit 31 de oameni.”Noi romii nu suntem deloc informați despre necesitatea vaccinării copiilor, întrucât, nimeni, dar nimeni nu merge în mijlocul romilor să le spună că este obligatoriu să își vaccineze copii.

Cei responsabili, de la primării la Parlament la Guvern, stau cu mâinile în sân și așteaptă să moară oamenii pentru a face ceva. Noi, romii din Transilvania îi cerem premeirului Tudose demiterea imediată a ministrului sănătății și a tututor prefecților care nu și-au trimis angajații din instituțiile pe care le conduc în mijlocul romilor pentru a-i informa despre vaccinare. Mai mult, intenționăm să dăm în judecată Guvernul pentru moartea copiilor din cauza epidemiei de rujeolă, întrucât, vaccinul există dar cei responsabili nu l-au administrat celor care au nevoie. Acest Guvern omoară cu zile copii. Nu este normal ca autoritățile să se pună în mișcare doar după ce moare cineva. Îi acuzăm și pe reprezentanții Partidei Romilor de nepăsare față de comunitatea care i-a trimis în Parlament și datorită căreia primește bani frumoși de la Guvern. Noi am inițiat deja o campanie de informare a romilor, dar fără implicarea autorităților nu vom face mare lucru”, spune Aurel Pascu, liderul romilor di Transilvania. Asocuațiile de romi din Transilvania au început de astăzi o campanie de informare în rândul comunităților pe care le reprezintă despre necesitatea vaccinării copiilor. Aceștia vor împărți pliante în limbile română și romanes în care va fi scris despre vaccinare și locurile unde părinții își pot duce micuții pentru a fi imunizați.”, s-a arătat într-un comunicat remis Știripesurse.ro.