Elev de 10 la Bacalaureat, fără examen

3817

10 la Bacalaureat, fără prezență la examen. Aceasta este nota e care a primit-o și o elevă din Olt. Tânăra se numără printre elevii care de-a lungul anilor de liceu au fost premiați la olimpiade și concursuri internaționale. Diplomele obtinute le dă dreptul să nu se prezinte la proba scrisă a examenului maturității și să primească nota maximă. 

A terminat cu 10 anii de liceu și se poate lăuda cu numeroase premii la olimpiadele școlare. A reprezentat România și la concursurile internaționale de matematică, obținând mai multe premii și medalii care au îmbogățit zestrea de astfel de simboluri ale performanței elevilor de la Colegiul Național ,,Ion Minulescu,, din Slatina. Este, datorită rezultatelor școlare obținute, unul dintre cei mai valoroși foști liceeni ai noștri. Dacă vă spunem că performanțele sale se învârt în jurul disciplinei matematică, suntem siguri că ați recunoscut-o, în tânăra care se poate lăuda cu nota maximă la una dintre probele Bacalaureatului fără să susțină examenul, pe Ramona Deaconu.

Ultima performanță internațională a Ramonei la disciplina de suflet-matematică ( rezultate deosebite a mai obținut și la limba română și fizică) a fost obținută în primăvară. Pe 12 aprilie, ea s-a întors de la Zurich, unde s-a desfășurat Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, ca și anul trecut, cu medalia de bronz.

Întrebată de ziariști câte medalii a obținut de când a început să se aplece mai mult asupra acestei materii, tânăra nu a putut spune cu exactitate. ,,Cred că sunt vreo 20, nu le-am numărat,, a spus.

Rezultatele de excepției ale Ramonei i-au permis acesteia să opteze pentru a-și continua studiile pentru facultate dorită, iar ea a optat pentru Oxford.

Potrivit regulamentului emis de Ministerul Educației, Elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile școlare internaționale au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă la examenul de Bacalaureat, la disciplina la care au participat la olimpiade și au obținut premii, cu nota maximă. Deci pot să obțină, din oficiu, nota 10.