Încep decapitările în PSD. Trădătorii vor fi zburați din funcții

61

PSD se reorganizează, după ce a trecut prin două momente extrem de dificile pentru partid, care s-au soldat cu pierderi politice importante. Surse dinc adrul partidului susțin că Moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern, dar și instalarea noului Guvern au fost încercări grele pentru partid care au demonstrat că există sincope în respectarea dispozițiilor conducerii.

Surse din PSD susțin că după vacanță, în PSD vor avea loc alegeri. Potrivit acestora, Liviu Dragnea l-a mandatat pe președintele executiv, Niculae Bădălău, să meargă din organizații  pentru a asigura corectitudinea scrutinului. Aceleași surse susțin că vor fi cel puțin șase organizații județene care vor fi decapitate, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile din 2016. În toamnă, se va discutată și situația filialelor Timiș și Caraș Severin, organizații ai căror parlamentari au boicotat moțiunea de cenzură. Dragnea ar fi susținut că sancțiunile vor fi lăsate la îndemâna fiecărei organizații, însă sursele din partid susțin că ”centrul” va avea grijă să fie aleși în fruntea organizațiilor oamenii care ,,trebuie,,.

La nivel de Parlament, Liviu Dragnea își dorește câteva transferuri în această vară, după ce PSD și ALDE au pierdut 19 parlamentari ”pe drum”,  în cele șase luni trecute de la alegerile parlamentare.