Judecătorul Mariana Moț, în „cărți” pentru Ministerul Justiției

364

10 zile are la dispoziție noul premier Mihai Tudose pentru a-și forma cabinetul. Pe ultima variantă a listei de miniștri se află și un oltean: Sofia Mariana Moț, mama primarului Slatinei, Emil Moț.

Listele pentru Guvernul Tudose se schimbă de la oră la oră, PSD luând în calcul mai multe variante pentru desemnarea miniștrilor. Dacă jumătate dintre ministere se pare că vor rămâne sub conducerea miniștrilor fostului cabinet Grindeanu, sunt și portofolii pentru care nu s-a decis încă. Social-democrații se reunesc mâine în Comitetul Executiv Național pentru a stabili viitorii miniștri. Pe ultima listă cu numele luate în calcul se află și o olteancă.

O soluție pentru înlocuirea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției luată în calcul de partidul de guvernământ este numirea judecătorului Mariana Moţ, în prezent detașată pe funcția de secretar de stat. Șefa Secției a II-a Civilă din cadrul Curții de Apel Craiova a fost detaşată la Ministerul Justiţiei în ianuarie 2017, la cererea fostului ministru Florin Iordache. Potrivit deciziei Secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), calitatea de secretar de stat pentru Mariana Moț ar fi trebuit să înceteze pe 15 iulie, în urma solicitării ministrului Toader.

Posibilul viitor ministru este mama primarului Slatinei, Emil Moţ.

Alte nume ce se regăsesc pe ultima listă sunt: la Apărare Adrian Ţuţuianu și Ecaterina Andronescu pentru Educație sau Cercetare.