Vor POMPIERI. 44 de recruți susțin miercuri proba psihologică la Slatina

833

Zeci de tineri din Olt, toți băieți, s-au orientat pentru o carieră militară în rândul pompierilor, dorind să susțină admitere în acest an la academie sau școala de subofițeri. Recruții ISU Olt vor fi evaluați psihologic la Școala de Poliție Slatina.

Numeroși olteni doresc anul acesta să-și încerce norocul și să susțină admiterea într-o instituție de învățământ ce formează personal pentru situații de urgență.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a recrutat în această perioadă absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru admiterea în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București, Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Mugurescu” Constanța. În acest an au fost scoase la concurs 345 de locuri.

„ISU Olt a recrutat 44 de persoane pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior – Academia de poliție „Alexandru Ioan Cuza” Facultatea de pompieri, Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și postliceal – Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.  În data de 31.05.2017, începând cu ora 09.00, la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina, cu sediul în str. Cazărmii, nr. 40, se va susține evaluarea psihologică a candidaților recrutați Candidații se vor prezenta, cu cel puțin 15 minute înainte de începerea testării psihologice, la instituția menționată mai sus și vor avea asupra lor cartea de identitate și un pix cu pastă de culoare albastră.”, informează Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Detalii locuri: https://realitateaoltului.ro/2017/03/30/isu-olt-recruteaza-pompieri-pentru-institutiile-de-invatamant/

Pentru admitere s-au putut înscrie și femeile, pentru reprezentantele sexului frumos fiind puse la dispoziție locuri numai la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” București, Academia Tehnică Militară București, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești.

Din Olt, nicio fată nu a dorit să se înscrie anul acesta, iar anul trecut, din cei 40 de recruți, doar unul nu a fost băiat.

Durata studiilor este de patru ani la Facultatea de Pompieri, Facultatea de Poliție și Academia Tehnică Militară, trei ani la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și doi ani la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești.