Caravana educaţională Guerilla Verde ajunge la Slatina. Tinerii, îndemnaţi să descopere oportunităţi de carieră

137

Atelierul Intercultural Victoria va găzdui la finele acestei luni Caravana educaţională Guerilla Verde. Invitaţi speciali din partea companiilor, ong-urilor sau autorităţilor municipale şi judeţene vor încerca să ofere motivaţie şi perspective de carieră tinerilor.

Cum se adaptează Slatina la cerinţele de mediu europene, valoarea reciclării şi implicarea companiilor în protecţia mediului, soluţii de gestionare a deşeurilor, dar şi programele de mentorat vor fi temele de discuţie propuse în cadrul conferinţei „Economia circulară în Slatina – un parteneriat între industrie şi comunitate” organizată în cadrul celei de-a XV-a ediţii a caravanei educaţionale Guerilla Verde.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Slatina şi va avea lor pe 31 mai la Atelierul Intercultural Victoria, începând cu ora 11.00. Invitaţi speciali sunt reprezentanţi ai Primăriei Slatina, Alro Slatina, IŞJ Olt şi ai Asociaţiei Non Profit Alucro- deţinătorul licenţei Every Can Counts în România şi singurul ONG din ţară care se ocupă exclusiv de proiecte de reciclare a dozelor din aluminiu. De asemenea, acţiunea va cuprinde şi programe de mentorat adresate tinerilor, care să-i ajute să identifice oportunităţi de carieră.

Conferinţa va fi urmată de proiecţia filmului documentar Demain, recompensat anul trecut cu premiul Cesar pentru cel mai bun film documentar.

Caravana Guerilla Verde face parte din evenimentul european Green Week organizat de Comisia Europeană, a cărui temă este „Green Jobs for a greener future”. Conceptul porneşte de la ideea că unele meserii sunt înlocuite, iar altele redefinite, de unde şi necesitatea de a ne adapta pieţei muncii şi de a ne dezvolta abilităţi conforme cu cerinţele – cunoştinţe în eco-design pentru arhitecţi, tehnologii care să nu dăuneze mediului.

Detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe pagina de Facebook a caravanei Guerilla Verde www.facebook.com/GuerillaVerde