Locația skateparkului ar putea fi schimbată

162

Slatina va deveni capitala skaterilor, rolerilor și bikerilor, urmând să dețină un „sanctuar urban” unic în România și unul dintre cele mai mari din Europa, care să găzduiască nu numai campionate naţionale, ci și europene şi mondiale de freestyle skateboarding. Intenția Primăriei Slatina de realizare a skateparkului se păstrează, fiind demarate procedurile pentru studiul de fezabilitate, administrația luând în calcul schimbarea locului de amplasare.

Mult-așteptatul skatepark de către tinerii slătineni și nu numai întârzie să fie realizat. Deși Primăria Slatina a anunțat că anul acesta va începe construcția, întârzierea bugetului pune sub semnul întrebării finalizarea procedurilor birocratice până la finele anului, astfel încât să fie demarate lucrările. Proiectul se află abia la faza studiului de fezabilitate și, deși primăria a stabilit locația- pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, vizavi de stadionul municipal ”1 Mai” și a delimitat terenul- 7000mp, acum se are în vedere posibilitatea relocării.

Surse din cadrul primăriei declară că pentru o nouă locație a acestei investiții se are în vedere un teren de circa 4000mp, identificat liber, în incinta stadionului municipal. Fiind catalogată ca o activitate sportivă mai degrabă decât una de agrement, având în vedere și rezultatele de excepție obținute de slătineanul Marius Constantin- dublucampion european la freestyle skateboarding și vicecampion mondial, relocarea în incinta stadionului surâde mai mult administrației municipale decât realizarea pe terenul unde acum pasc animalele slătinenilor de sub Grădiște.

Potrivit proiectului, skateparkul va fi amenajat conform celor mai noi și sigure standarde europene în vigoare din domeniul echipamentelor de sport cu role și va putea fi folosit în paralel și de către amatorii ciclismului sportiv, respectiv de posesorii de biciclete tip mountain bike și BMX, dar și de ceice fac breakdance, graffiti şi multe alte sporturi extreme. Va deține o zonă unică în lume cu tribună dedicată campionatelor naţionale, europene şi mondiale de freestyle skateboarding.