Două mențiuni speciale la Olimpiada Națională de Chimie

240

Elevii olteni s-au întors acasă de la Olimpiada Națională de Chimie cu două premii, obținute de reprezentanții colegiilor I.Asan Caracal și I. Minulescu Slatina.

Dacă la matematică reprezentanții Oltului s-au întors de la faza națională cu trei premii ale Ministerului Educației, 12 medalii oferite de Societatea de Ştiinţe Matematice din România și trei calificări în Lotul Naţional de Juniori al României, rezultatele chimiștilor sunt ceva mai modeste.

Oltul a fost reprezentat la Olimpiada Națională de Chimie, pentru clasele VIII- XII, desfășurată la Târgoviște în perioada 19- 25 aprilie, de 8 elevi de la colegiile Ioniță Asan Caracal, Radu Greceanu Slatina, Ion Minulescu Slatina (3 calificați), Mihai Viteazul Caracal, Petre Pandrea Balș și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Caracal.

Elevii noștri au reușit să obțină două mențiuni speciale: Ariana Găman- clasa a VIII-a la CN I.Asan Caracal și Corina Dinu- clasa a XI-a la CN I.Minulescu Slatina.

La Olimpiada Naţională de Chimie au participat 369  elevi din toate judeţele ţării, aceștia susținând o probă de teorie și una practică, din comisia centrală făcând parte nu numai profesori de chimie, ci și 54 de profesori universitari şi preuniversitari.

Trei calificaţi în lotul naţional şi 12 medalii la Olimpiada Naţională de Matematică