Speranță pentru nou-născuți la Caracal, adusă de mărțișoarele vândute la târg. Dotările pentru spital ajung vineri

191

Aparatul pentru monitorizarea funcţiilor vitale şi mobilierul medical destinate nou-născuților de la Spitalul Caracal au ajuns în țară. Acestea au fost achiziţionate în urma Târgului Caritabil de 1 Martie organizat în holul central al spitalului, proiectul caritabil fiind realizat de preotul-paroh al bisericii din curtea unității medicale.

Spitalul Municipal Caracal va primi vineri aparatură nouă și necesară unității, destinată nou-născuților. Un aparat pentru monitorizarea funcţiilor vitale şi mobilierul medical necesar vor fi donate secţiei de Neonatologie, urmare a unei acțiuni inițiate de preotul care slujește la Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din curtea unității medicale, aflată la cea de-a treia ediție. Mii de mărțișoare confecționate de elevii de la Școala generală nr.2 și Colegiul Național ,,Ioniță Asan Caracal au fost expuse și vândute chiar de către copii la Târgul ,,Mărțișorul speranței” organizat în holul central al unității medicale în perioada 20 februarie- 1 martie. „Banii strânși anul acesta sunt direcționați către secția Neonatologie, unde ne-am propus să achiziționăm aparatura medicală la care este deficitară secția. În anii precedenți, la prima ediție cu banii strânși am achiziționat aparatură medicală pentru secția Pediatrie, iar în al doilea an am montat linoleum antibacterian în secția Pediatrie, la bucătăria dietetică și într-un salon”, a explicat preotul Ion- Doru Iagăru.

„Este o acțiune foarte importantă care ne ajută în demersurile noastre de a reabilita secția de nou-născuți a spitalului. Sunt niște speranțe pe care acești copii care au confecționat mărțișoarele le oferă celor născuți în spitalul nostru”, a declarat Daniela Liliana Buiculescu, managerul Spitalului Municipal Caracal.

”Mărțișorul Speranței,, pentru nou-născuți. Află cine-l oferă

Aceasta nu este prima acțiune de acest gen inițiară de preotul caracalean. Minunile preotului Doru Ioan Iagăru, ce aduc bucurie pe chipurile a sute de copii bolnavi sau oameni care au nevoie de ajutorul semenilor se înfătuiesc de câțiva ani la Caracal și continuă să uimească prin puterea de mobilizare a comunității pentru a oferi ajutor, prin numeroasele campanii umanitare.

CITIȚI ȘI:

Moșul în sutană și ajutoarele sale împart sute de daruri