620 de polițiști cu 300 de mașini, la datorie. Poliția avertizează: vremea se înrăuțățește, atenție sporită!

72

Cele două avertizări meteo de COD GALBEN au pus polițiștii în alertă. De astăzi și până pe 21 aprilie, efective  suplimentare de poliţie rutieră împreună cu cele de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, vor acţiona, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea în zonă, precum și pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

„În această perioadă, la nivelul judeţului Olt, vor acţiona aproape 500 de poliţişti de ordine publică şi 120 poliţişti rutieri, cu 300 autospeciale. În aceste circumstanţe, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri. De asemenea, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător- anvelope de iarnă, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.”, avertizează Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliția mai recomandă:

– în timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

– când se deplasează în coloană, recomandăm conducătorilor auto să evite să depașească. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune viața în pericol. Dacă depășirea este absolut necesară, aceasta trebuie efectuată după o asigurare temeinică și semnalizarea din timp a intenției de depășire.

– în zilele cu ploi, lapoviță, ninsoare și temperaturi scăzute, conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită la pietoni. Aceștia circulă zgribuliți, se ascund sub umbrele, privesc mai puțin în jur și se asigură mai puțin la traversare.

– Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

– Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de traversarea străzii, ținând cont de faptul că în condițiile de carosabil umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor.

 

Se-ntoarce iarna! Prefecții și șefii MAI, băgați în videoconferință. Oltul, sub două avertizări Cod GALBEN