Muzeul Olt prezintă tradiții și obiceiuri de Florii la Centrul Hipic

131

                                                                                                                                  Parteneriatul dintre Muzeul Județean Olt și centrul hipic de la Bobicești continuă cu o activitate dedicată Floriilor.

Sâmbătă, oltenii sunt invitați de Muzeul Județean Olt într-o călătorie în lumea tradițiilor și obiceiurilor specifice zonei de Florii. Evenimentul va fi organizat la Centrul Hipic EPONA HORSE LAND din comuna Bobicești.

Expoziţia „Tradiții și obiceiuri de Florii” cuprinde obiecte ale artei populare din judeţul Olt, purtătoare ale unor simboluri creştine: ţesături, textile de interior, piese de port popular de la sfârşitul secolului al XIX – lea şi începutul secolului XX și ceramică decorativă. De asemenea, vor fi aduse în fața publicului și câteva ustensile tradiționale pentru pescuit: vârșa din plasă, din nuiele, scârtașul.

Ca și la precedentul eveniment tradițional găzduit la Bobicești, cei prezenți vor avea ocazia să petreacă momente speciale alături de caii lipițani ai Centrului Hipic și, în plus, să vizioneze scurte documentare etnografice despre obiceiurile practicate în satele județului Olt în perioada sărbătorilor Pascale. Cei prezenți vor afla cu această ocazie și secretele preparării borșului de pește. Copiii vor putea să coloreze felicitări de Paști, iar la final fiecare va pleca acasă cu obiectele realizate.

Activitatea dedicată sărbătorii creștine Intrarea Mântuitorului în Ierusalim va începe la ora 12.00.