Fără Olimpiada Liceelor în Slatina. Competiția între licee ar putea îmbrăca altă formă

285

Așteptată și pregătită asiduu an de an, Olimpiada Liceelor ia sfârșit după 11 ediții. Cea de-a XII-a nu va mai fi organizată.

Începând din acest an, la Slatina nu se mai organizează Olimpiada Liceelor. Decizia a fost luată de directorii de școli în cadrul unei ședințe organizată de Inspectoratul Școlar Județean Olt și a fost anunțată ieri de către primarul Emil Moț.

„Nu vom mai organiza Olimpiada Liceelor! A fost o întâlnire cu toţi directorii de licee, la Inspectoratul Școlar, şi toată lumea a decis să nu se mai facă acest eveniment. Unul dintre scopurile principale era să atragă nişte bani pentru şcolile respective, bani pe care noi acum îi dăm, în funcţie de necesităţi. Nu mai trebuie să facă concursuri, diverse activitățile sau să recurgă la alte tertipuri ca să ia bani. Principalul motiv invocat de profesori și directori este că timp de o lună de zile, în condițiile în care elevii trebuie să dea Bacalaureatul, nu fac școală, fac alte activități”, a declarat Emil Moţ.

Pentru a păstra atmosfera și spiritul competițional, edilul nu exclude posibilitatea ca primăria să organizeze un altfel de eveniment.

„Putem să facem altceva în loc, o alternativă la Olimpiada Liceelor. Aştept propuneri din partea profesorilor, a directorilor. Un eveniment cum este «Săptămâna Altfel», care nu perturbă atât de mult cursurile”, a anunțat edilul.