Insulele grecești, Coasta de Azur și Veneția, prezentate la Slatina prin picturi

166

Locuri idilice unde Soarele și Marea sunt elemente plastice primordiale, surpinse într-un periplu mediteranean de artiștii Viorela și Vintilă Mihăescu, vor fi expuse la Slatina. Venisajul expoziției de pictură are loc astăzi, ora 17.00 la Galeria Artis.

Vintilă Mihăescu, un apreciat și premiat pictor caracalean, și Viorela Mihăescu se prezintă astăzi în fața publicului slătinean iubitor de artă cu o expoziție comună de excepție, ce aduce în atenție imagini idilice. Picturile vor fi expuse la Galeria Artis a Muzeului Județean Olt.

„Viorela și Vintilă Mihăescu reprezintă o familie artistică cu notorietate în domeniul artelor vizuale românești. Dacă până acum la Slatina au mai vernisat expoziții de tapiserie, grafică digitală, icoană pe lemn, acuarelă, de această dată, prin expoziția „Impresii mediteraneene”, ne introduc în universul fascinant al picturii clasice. Cei doi artiști au călătorit în ultimul an în Grecia (Lefkada, Parga, Thassos, Meganisi), Franța (Coasta de Azur) și Italia (Veneția), iar din acest periplu mediteraneean ne-au dăruit o expoziție cu locuri idilice unde Soarele și Marea sunt elemente plastice primordiale. Insule stâncoase, plaje edenice, țărmuri nesfârșite de mare, faleze și golfuri în apus sau răsărit solar, măslini și pini singuratici fremătând sub adieri de vânt, porturi și bărci pescărești, locuri sfinte și ruine solitare, sunt doar câteva dintre subiectele ce au captivat atenția și sufletele unor călători prin timpuri și civilizații mediteraneene. Expoziția „Impresii mediteraneene” nu este altceva decât un jurnal artistic al emoțiilor, extazului și privilegiului de a privi o altfel de lume, în care viața curge liniștit în cadența inefabilă a naturii, iar ființa umană este binecuvântată cu liniștea solitudinii și harul armoniei”, prezintă expoziția dr. Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt.