Audierile de astăzi s-au lăsat cu rețineri. Află ce afacerist a a ajuns în arest și care a scăpat

639

Patru din cele 12 persoane aduse astăzi la audieri în urma perchezițiilor au fost reținute și vor ajunge mâine în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Printre cei care au ajuns în arestul IPJ Olt se află și patronul de la Casa Oltenească-Adrian Florin Orodel. În cele două dosare de evaziune fiscală instrumentate de polițiștii olteni a mai fost audiat și afaceristul Gabriel Brătucu.

În arestul IPJ Olt au ajuns cu puțin timp în urmă patru din cele 12 persoane aduse la audieri după descinderile mascaților la cele 50 de locații din Olt, Dolj, Giurgiu și Ilfov. Este vorba de Nicolae, George și Liliana Manolache, dar și de Adrian Florin Orodel, patronul de la Casa Oltenească. Acesta a mai fost cercetat pentru evaziune fiscală și în urmă cu aproximativ un an, tot în urma unei descinderi a mascaților. Deși a fost audiat timp de mai multe ore, afaceristul Gabriel Brătucu a ajuns, în cele din urmă, acasă.

Cele 50 de perheziții efectuate de oamenii legii s-au desfășurat în două dosare penale, aflate în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei.