Marșuri pentru viață în Slatina, Drăgănești, Balș, Caracal și Corabia

259

Sub sloganul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”, cinci orașe din Olt se alătură altora 285 din România și din Republica Moldova și organizează Marșul pentru viață.

Marșul pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” va fi organizat de către Asociația Studenți pentru viață, cu binecuvântarea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române și în județul Olt. Cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață va avea loc mâine, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

În municipiul Slatina, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul: Esplanada “Oltul” – Poştă – C.E.C. – Casa de Cultură a Tineretului şi retur, începând cu orele 17.00.

În municipiul Caracal, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul: Biserica “Sfinții Apostoli” de pe Bvd. N. Titulescu – Protoieria Caracal – Biserica “Toți Sfinții” – Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Biserica “Sfânta Treime” – Esplanada din fața Primăriei Caracal, începând cu orele 17.00.

În orașul Balș, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul: Biserica “Sfinții Apostoli” (Pod Olteț) – Monumentul Eroilor de lângă Biserica “Sf. Împărați Constantin și Elena” și retur, începând cu orele 17.00.

În orașul Corabia, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul: Catedrala “Sfânta Treime” – Strada A.I. Cuza – Str. Tudor Vladimirescu – Colegiul Național “A.I. Cuza” și retur, începând cu orele 17.00.

În orașul Drăgănești-Olt, Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul: Liceul “Tudor Vladimirescu” – Str. N. Titulescu – Str. Dudești – Str. Colonel Năstase – Primăria Orașului Drăgănești-Olt, începând cu orele 17.00.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului. Potrivit statisticilor, în România, în perioada 1958 – 2014, au fost curmate peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

În fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Prin Marșul pentru viață nu se promovează interzicerea legală a avortului și nici un fel de violență împotriva femeii, ci se dorește a fi o formă de conștientizare a societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.