Primele reacții la decizia lui Iordache: „Nu trebuia să demisioneze”

102

Șeful Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, a reacționat după demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiției și a spus, într-o intervenție la Antena 3, că acesta din urmă „nu trebuia să demisioneze”.

„Eu am insistat ca Florin Iordache să nu-și dea demisia. Florin Iordache avea multe lucruri de făcut din programul de guvernare pe domeniul justiției. (…) După ce s-a pronunțat CCR, după ce moțiunea, având ca temă OUG 13, a picat cu zgomot în Parlament, eu cred că lucrurile se schimbaseră și Florin Iordache merita lăsat să-și continue treburile la Ministerul Justiției, mai ales că acest episod era cu totul izolat.”, a declarat Șerban Nicolae.

Chestionat dacă va accepta propunerea să fie viitorul ministru al Justiției, Șerban Nicolae a răspuns: „Nu cred că se va pune problema. Așa cum a spus și Liviu Dragnea, așa cum am repetat și noi toți. Pe lângă guvernare avem și responsabilitatea repunerii Parlamentului în rolul său constituțional. Din punctul acesta de vedere, experiența mea parlamentară este mult mai utilă în Parlament.”

Întrebat cine trebuie să fie numit la Ministerul Justiției, Șerban Nicolae a spus: „La ministerul Justiției trebuie să fie un om bine pregătit, asumat politic de PSD, un om de echipă, un om care să aibă și experiență în materie de legiferare, dar și în materie de practică a actului de justiție. (…)Sper ca domnul președinte Iohannis să nu folosească acest prilej să respingă o primă propunere și să ceară o a doua propunere doar așa să se vadă că el e președintele.”