Deputat de Olt: „Nu suntem o adunătură de corupți. Nu obosim așa ușor!”

117

Discursul președintelui Iohannis în Parlamentul României a fost tratat de parlamentarii Puterii cu părăsirea sălii. Doi parlamentari de Olt au răspuns acuzațiilor președintelui țării, acuzându-l că nu este președintele tuturor românilor.

Val de nemulțumiri în rândul Puterii după ce Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut astăzi un discurs în plenul Parlamentului. Şeful statului a criticat dur acţiunile PSD din ultima perioadă. Parlamentarii PSD și ALDE au părăsit sala de plen a Parlamentului. Primul care l-a tratat pe președinte cu spatele a fost chiar președintele PSD Olt, Paul Stănescu. Senatorul oltean este de părere că un președinte ar trebui să medieze un conflict, nu să fie agitator. „Trăim niște momente grave pentru România. Concluzia este că Iohannis nu este președintele tuturor românilor și nu are rolul de mediator așa cum ar trebui”, a declarant liderul social-democraților din Olt.

La rândul său, un alt parlamentar de Olt critică discursul președintelui, indignat de reacția acestuia- „Ați obosit deja? Ghinion!” la părăsirea sălii de către parlamentarii Puterii. Aflat printre cei care au ales să părăsească sala de plen, deputatul de Olt Marius Iancu și-a exprimat părerea pe o rețea de socializare.

„Atunci când cineva te jignește îi întorci spatele, iar dacă președintele României face acest lucru cu sute de parlamentari aleși prin vot liber de cetățeni, atunci nu poți să nu pleci din sală. Nu suntem o adunătură de corupți, domnule Iohannis. Reprezentăm puterea legislativă din România și suntem aici pentru că așa au vrut românii. Nu am obosit să dezbatem și să votăm bugetul României, nu am obosit să facem legi prin care sa îi scăpăm pe români de taxe și impozite inutile, legi pe care dumneavoastră, domnule Iohannis ați refuzat să le semnați. Nu am obosit de la țelul nostru de a pune în practică programul de guvernare pe care românii l-au votat pe 11 decembrie 2016. Nu obosim așa ușor, domnule Iohannis. Poate alții da. Nu obosim să vă spunem, domnule Iohannis să încetați goana după imagine și like-uri pe facebook. Opriți dezbinarea, fiți mediator, fiți președintele tuturor românilor. Nu obosim să vă spunem că noi nu vrem ură și scandal, vrem unitate și vrem să le oferim românilor un trai mai bun, aici la noi acasă. Noi suntem cu toții români în România.”, a fost reacția lui Marius Iancu.