Paza jandarmilor trece primejdia Revelionului  în stradă

66

Slatina, Caracal și Movileni sunt localitățile în care oltenii vor putea petrece noaptea dintre ani în stradă, cu spectacole oragnizate de către administrațiile locale. Ordinea publică va fi asigurată de către jandarmi, sprijiniți de poliție, poliția locală și pompieri.

În ultima zi a anului, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor asigura ordinea și liniștea publică la manifestările cu public numeros ocazionate de petrecerea în aer liber a Revelionului, în municipiile Slatina și Caracal, cât și în localitatea Movileni. Jandarmii vor fi sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Poliției Locale Slatina și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zonele unde sunt organizate aceste manifestări și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

Jandarmii olteni vor patrula și în sistem integrat de poliție-jandarmerie, intervenind la solicitările prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și vor fi numai ochi și urechi în depistarea scandalagiilor și celor care folosesc ilegal petarde sau alte  obiecte artizanale și distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

„Jandarmeria Olt sfătuieşte persoanele care vor participa la manifestările destinate petrecerii Revelionului să respecte câteva măsuri de siguranţă. Astfel, cei care vor fi prezenţi în zonele publice de desfăşurare a petrecerilor sunt rugaţi să nu aducă la spectacole artificii, petarde, să nu arunce cu obiecte către scene, să nu forţeze cordoanele de ordine, să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene şi cele contra bunelor moravuri sunt sancţionate de lege”, atenționează  Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Olt.

Revelion cu Velea, Alutus și Irina Rimes