Noul administrator public al județului, un fost prefect de Olt

721

Județul Olt are nevoie de administrator public, funcție vacantată în urma alegerilor parlamentare. Pe surse, în cărți pentru preluarea postului ocupat până acum de Marius Iancu se află social-democratul Cătălin Rotea.

Rotea a fost candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Balș

Alegerea lui Marius Iancu ca deputat de Olt a lăsat vacant postul pe care acesta îl ocupa în cadrul Consiliului Județean Olt, de administrator public al județului. Vizat pentru înlocuirea lui Iancu este un alt social-democrat care, deși tânăr, are experiență administrativă ce-l recomandă ca fiind potrivit pentru a administra județul. Surse din interiorul partidului dau ca sigură înlocuirea actualului deputat cu Cătălin Rotea.
În prezent director al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Olt, Cătălin Rotea, în vârstă de 32 de ani, este licenţiat în drept şi management şi a mai fost şef al Gărzii de Mediu Olt, apoi prefect al judeţului în perioada septembrie 2013- martie 2014. Rotea a fost cel mai tânăr prefect din ţară, secretar regional pentru Oltenia al PNL, precum şi candidatul liberalilor la alegerile europarlamentare din mai 2014. Rotea a fost candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Balș.