Moț șterge 20 de ani de concesiune pentru „florarii“ Slatinei

293

Lalelele, narcisele și panseluțele de pe ronturile Slatinei au luat ochii slătinenilor, nu și pe cei ai Curții de Conturi sau Consiliului Concurenței. Respectând decizia și indicațiile controlorilor făcute cu mai bine de un an în urmă, edilul Moț decide modificarea contractului încheiat cu Rupiah, reducând cu 20 de ani durata de concesionare a serviciului public de administrare a domeniului public şi privat având ca obiect întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene din municipiul Slatina.

400.000 de flori- panseluțe, narcise, lalele, trandafiri și altele au fost plantate, în fiecare an în perioada 2012-2015, pe ronturile Slatinei, după cum reiese din documente, pentru care slătinenii au plătit sume anuale de zeci de mii de lei, spre exemplu numai în 2014 – 91.794 lei. 10.000 de bulbi de narcise în fiecare an, 40.000 de zambile sau 80.000 de lalele au înfrumusețat Slatina, anul acesta numărul total al „parfumatelor“ fiind redus la nici 50.000.
Primăria Slatina a plătit în anul 2015 peste 10,2 milioane de lei firmei care a concesionat serviciul de administrare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu, iar în anul 2014 a plătit peste 11,6 milioane de lei. Potrivit contractului de concesionare încheiat în 2010, pe o perioadă de 30 de ani, unei asocieri de trei firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon (Rupiah fiind liderul asocierii), Primăria Slatina ar trebui să plătească 800 de milioane de lei.
Anul trecut, Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Olt și Cosiliul Concurenței atrăgeau atenția administrației slătinene privind unele nereguli privind acest contract. Ieri, consilierii municipali au decis ca acest contract să fie redus la 10 ani, din care s-au scurs deja 6.
Mai mult, „pretul total al prestarii serviciului decontat de către concedent pe toată perioada derularii contractului va fi stabilit de către un expert autorizat și va fi supus aprobării de Consiliul Local al Municipiului Slatina“.