PNL propune, PSD acceptă reluarea votului în cazul Oprea

108

UPDATE :Oprea solicită Senatului să reia votul și să decidă pentru urmărirea sa penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Votul în cazul lui Gabriel Oprea ar putea fi reluat. Liberalii solicită PSD, care deţine majoritatea la Senat împreună cu ALDE, să fie de acord cu revotarea cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne pentru ucidere din culpă a polițistului Bogdan Gigină.

„Solicităm preşedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neagă evidenţa votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, să fie de acord cu această propunere. În caz contrar, este dovada faptului că Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-şi menţine imunitatea”, se arată într-un comunicat al PNL.

„Liviu Dragnea ar trebui să evadeze din realitatea paralelă în care se află, în care PSD este un susţinător al egalităţii în faţa legii şi a justiţiei, un promotor al luptei anticorupţie, şi să recunoască ceea ce o ţară întreagă a văzut: senatorii PSD au votat secret pentru a-l proteja pe Gabriel Oprea de anchetă. În cazul unora, care n-au fost suficient de abili, mass-media a constatat în nominal cine sunt cei care s-au împotrivit, adică senatorii PSD-ALDE şi acoliţii”, mai susţin liberalii.

Partidul Social Democrat a anunțat că este de acord cu propunerea PNL de realuare a votului în cazul lui Gabriel Oprea.