Cazul Blaga-DNA ia amploare: Percheziții la Poliția Bihor

92

Liderul PNL, Vasile Balga, a fost audiat, luni, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar înregistrat în cursul acestui an (175/2016), legat de accidentul în care a fost implicat. Totodată, DNA efectuează percheziții la sediul IPJ Bihor, fiind cercetat chiar șeful structurii, Liviu Popa.

La ieșirea din sediul DNA, Vasile Blaga a declarat  că este vorba de un dosar deschis după un accident auto în care a fost implicată mașina sa. În momentul accidentului, la volanul maşinii se afla Liviu Popa, şeful IPJ Bihor.

„A fost un accident ușor la Brașov, s-a deschis cum este și normal un dosar penal și au dat date legate de când am mașina, unde stă mașina, lucruri de genul ăsta” a afirmat Vasile Blaga.

Însă nu accidentul ar fi cercetat de procurori, ci ceea ce a urmat. Există bănuieli că s-a intervenit pentru mușamalizarea accidentului. Surse din ancheta susțin că Popa e vizat într-o investigație mai amplă și că ar putea fi adus și el chiar luni la sediul DNA.
De asemenea, luni, procurorii DNA au descins a sediul IPJ Bihor, precum și la domicilul șefului IPJ Bihor, fiind a treia  rundă de percheziții pe care Serviciul Teritorial Oradea o efectuează, în ultimele luni, în unități de poliție din județul Bihor. Este vorba despre un dosar în care sunt implicați șeful poliției din Beiuș și al Poliției Rurale din Beiuș.Aceștia ar fi protejat activitatea infracțională a mai multor oameni de afaceri din zonă, ale căror dosare penale ar fi fost ținute la sertar. Astfel, perchezițiile de astăzi indică faptul că însuși șeful poliției bihorene ar fi știut de aceste practici.

Chestorul Liviu Popa  este șeful Inspectoratului de Poliție Bihor din anul 2012. În perioada 23.11.2010-15.05.2012 el a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.