Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

91

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache , participă la Conferința  Europenă  a Președinților de Parlamente din statele membre ale Consiliului Europei, care are loc în perioada 15-16 septembrie la Strasbourg.

Florin Iordache a prezentat  în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) arhitectura instituţională şi mecanismele Legislativului român pentru respectarea valorilor şi principiilor înscrise în Carta Europeană a Drepturilor Omului. Acesta luat cuvântul în cadrul sesiunii dedicate modului în care instituțiile parlamentare pot contribui mai eficient la consolidarea statului de drept și la respectarea valorilor și drepturilor fundamentale.

,,Cred că este foarte important să ne reamintim că societățile stabile și prospere se construiesc pe baza respectării valorilor democrației și a drepturilor omului. Aceasta este o pre-condiție pentru dezvoltarea economică. Nu trebuie să alegem între valorile noastre și prosperitate. Din contră, trebuie să protejăm valorile fundamentale, pentru a crea progres economic , a declarat Florin Iordache.

De asemenea, Președintele Camerei Deputaților a participat și la sesiunea de deschidere a Conferinței, în care președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, a făcut un apel pentru favorizarea dialogului în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societățile europene, iar secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a subliniat faptul că vocea rațiunii trebuie să se facă auzită de la nivelul parlamentelor.

La eveniment participă președinții parlamentelor statelor membre ale Consiliului Europei, precum și președinții APCE și Parlamentului European, iar în calitate de observatori sunt invitate statele partenere pentru statutul de democrație la APCE. Din delegația parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților mai fac parte deputați Ionuț Stroe (Grup PNL), șeful Delegației Parlamentului României la APCE și Florin Pâslaru (lider Grup PSD), membru al Delegației.