Slătinenii nu vor câini adoptați la distanță

212

Deși Primăria Slatina a dat undă verde adopțiilor la distanță pentru maidanezii din adăpostul municipalității, până acum niciun slătinean nu s-a încumetat să devină stăpân doar pe hârtie. 50 de iubitori de animale au preferat să ia acasă patrupedele de la Sărăcești.

Deși a trecut mai bine de o lună și jumătate de când legislativul local a hotărât că slătinenii care iubesc câinii, dar nu au condiții sau nu pot să îngrijească unul acasă, pot să recurgă la metoda adopției la distanță, până acum nicio persoană nu și-a manifestat interesul să devină stăpâni doar pe hârtie. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, câinii fără stăpân capturaţi de hingheri de pe străzile Slatinei pot deveni câini cu stăpân şi fără să părăsească adăpostul de la Sărăceşti. Patrupezii pot fi găzduiți de municipalitate, cu condiția ca stăpânii la distanță să suporte cheltuielile. Cuantumul întreţinerii a fost stabilit de către primărie la 5,07 lei pe zi pentru un căţel şi 5,27lei pe zi pentru un patruped adult. Potrivit calculelor Serviciului Public de Gestionare a Câinilor , întreţinerea unui căţel- salarii personal, salubritate, energie electrică, hrană- este de 152,24 lei pe lună, iar pentru un câine adult de 158,24 de lei pe lună.
Metoda reprezintă o alternativă pentru cei care până acum preferau să le dea să mănânce maidanezilor pe lângă bloc. Iubitorii de animale care doresc să adopte unul dintre câinii capturaţi, fie la distanţă, fie să-l ia acasă, pot vizita adăpostul pentru a alege animalul, de luni până vineri, între orele 12.00- 18.00. Pentru cei care doresc să ia animalul acasă, adoptarea sau revendicarea este gratuită, iar animalele sunt încredințate noilor stăpâni deparazitate, sterilizate și vaccinate.
În cele circa două luni de când s-a reluat în Slatina activitatea de capturare a câinilor fără stăpân, în adăpostul de la Sărăceşti au ajuns vreo 170 de câini, iar 50 şi-au găsit stăpâni prin adopţie. În acest moment, capacitatea adăpostului este de doar 250 de locuri însă scopul administraţiei locale este ca aceasta să fie extinsă la 750 de locuri.

1 COMENTARIU

  1. se laudau iubitorii de animale ca sunt milioane.
    faptele insa vorbesc mai tare .
    iubirea de animale e o afacere pentru a primi bani donati din strainatate.
    cum se explica ca brusc multi dintre iubitori au devenit mult mai bogati?

Comments are closed.