Gorghiu, atac dur la adresa lui Tăriceanu

115

Copreședintele PNL Alina Gorghiu lansează un atac virulent la adresa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză de faptul că deși nu a binevoit să participe la consultările de la Cotroceni, cu toate acestea lansează informații false, care ar fi fost discutate în cadrul întâlnirilor cu președintele Klaus Iohannis.

Dl Tăriceanu a fost invitat de Președintele României la consultările pe tema unui proiect de țară, dar a declinat invitația. Să ocupi a doua funcție în stat și să propagi minciuni despre o discuție la care n-ai participat, înseamnă să ai zero respect pentru instituțiile statului și pentru funcția ta. Mai poate însemna că aliații și colegii te dezinformează sau că nu ai încredere în ce îți transmit, ceea ce poate fi fatal într-un parteneriat politic. Domnii Liviu Dragnea și Daniel Constantin ce au de spus?
Nu voi comenta scenariile imaginate de dl Tăriceanu, cu ”laboratoare”, ”binoame” și ”planuri de forță”. Ele pot face, mai degrabă, obiectul unor alt gen de analize…
Revenind la lucruri cu adevărat importante, la Cotroceni nu s-a făcut politică de partid, ci politica statului român. A fost o discuție bună, care poate să fie punctul de pornire pentru un viitor proiect de țară. Și obiectivele întâlnirii, și concluziile au fost absolut transparente – mai puțin pentru cei care suferă de scenarită.