Iohannis, luat în râs de Ion Cristoiu

67

La Palatul Parlamentului s-a lansat, marţi dimineaţa, în prezenţa Preşedintelui, Proiectul de ţară. Jurnalistul Ion Cristoiu nu a ratat ocazia de a desființa acest proiect pe care îl descrie ca fiind o „amplă trăncăneală”.

„Când spui aceste cuvinte (c.n. proiect de țară) simţi nevoia să te ridici în picioare, să te închei la nasturi şi să intonezi Imnul de stat”, este de părere Ion Cristoiu.

Mai mult, potrivit acestuia, România nu a mai avut niciodată un astfel de proiect, nici pe vremea lui Ştefan cel Mare, nici pe vremea lui Carol I, nici pe vremea Mareşalului Antonescu, nici pe vremea lui Nicolae Ceauşescu.

„Toţi conducătorii de pînă acum au făcut cîte ceva pentru România” și fără un Proiect de ţară, scrie Cristoiu.

„A venit Klaus Iohannis după aproape doi ani de mandat petrecuţi cu Soţia şi s-a gîndit că n-are nici un rost să ne facă autostrăzi, W.C.-uri în casă, trenuri care să nu întîrzie, softuri care să meargă, spitale în care să nu mori cu zile.
Toate aceste lucruri sînt prea mici.
Convins de asta, Klaus Iohannis a socotit că românii au nevoie nu de autostrăzi, nu de trenuri, nu de subvenţii în agricultură, ci de un Proiect de ţară”, continuă jurnalistul.

„Marţi 5 iulie 2016, nu s-a lansat un Proiect de ţară. S-a lansat un lung şir de simpozioane, mese rotunde, dezbateri, şedinţe despre Proiectul de ţară. Altfel spus, s-a lansat o nouă şi amplă Trăncăneală”, subliniază jurnalistul pe blogul său.