Președintele îi ignoră inteligent pe cei care îi cer demisia

186

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 1 iunie, la activităţile prilejuite de Exerciţiul NATO „Steadfast Cobalt 2016”, care se desfăşoară în România, la Bucureşti. În timp ce preşedintele era la evenimentul NATO, sindicaliştii din învăţământ protestau la Palatul Controceni, cerând printre altele şi demisia lui Iohannis.

Cu această ocazie, preşedintele României a evidenţiat amploarea şi complexitatea acestui exerciţiu de testare şi evaluare a interoperabilităţii Sistemelor de comunicaţii şi informatice aliate, în sprijinul structurii de comandă şi control pentru misiunile Forţei de Răspuns a NATO şi a salutat implicarea celor peste 1.000 de participanţi din cele 35 de unităţi specializate Aliate dislocate.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat eforturile autorităţilor române în vederea consolidării, şi pe această cale, a rolului României de furnizor de securitate şi stabilitate în Flancul de Est al Alianţei. Țara noastră a demonstrat, în cadrul Exerciţiului NATO „Steadfast Cobalt 2016”, că deţine capabilităţi de ţară-gazdă pentru forţele ce ar putea fi dislocate pe teritoriul naţional, confirmând propria capacitate de a integra comandamente şi forţe româneşti într-o Operaţie majoră întrunită NATO, de apărare colectivă în Estul Europei.

În continuare, preşedintele României a apreciat că, pentru militarii români participanţi, exerciţiul a constituit o oportunitate de consolidare a cunoştinţelor tehnice şi a abilităţilor practice necesare pentru desfăşurarea unor misiuni în comun în mediul internaţional.

La finalul vizitei, preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit tuturor celor care şi-au adus contribuţia la planificarea, pregătirea, dislocarea şi execuţia în România a acestui exerciţiu NATO, atât cadre militare, cât şi civili, care, prin activitatea desfăşurată, asigură menţinerea şi dezvoltarea interoperabilităţii între comandamentele şi forţele NATO, multinaţionale şi naţionale Aliate.