Patronul Hexi Pharma, mort într-un accident

274

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit, anunță televiziunile de știri. Se pare că el ar fi fost ucis într-un accident auto în județul Ilfov. Conform primelor informații, accidentul a avut loc în zona Buftea. Televiziunile informează că persoana din mașină are fața desfigurată, neputând fii identificată. Însă, conform actelor găsite în mașină, ar fi vorba despre Dan Condrea. De altfel, autoturismul este branduit cu sigla firmei Hexi Pharma. Soția lui Condrea l-a identificat după îmbrăcăminte.

Directorul SABIF, Alis Grasu, a afirmat, pentru AGERPRES, că în jurul orei 18,58 a fost înregistrat un apel privind un accident rutier grav în comuna Corbeanca.

”Am primit un apel în jurul orei 18,58, în urma unui accident foarte grav în comuna Corbeanca. În maşină se afla un bărbat, singur, în jur de 40 de ani. Echipajul SABIF a ajuns în 10 minute. Bărbatul prezenta leziuni extrem de grave. La scurt timp a ajuns la faţa locului şi o altă maşina de tip C. S-au făcut manevre salvatoare de viaţă, dar, din păcate, leziunile foarte grave erau incompatibile cu viaţa”, a precizat Alis Grasu.

Au apărut primele informații despre modul în care a murit Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Conform primelor informații oferite de martori, acesta circula cu o viteză foarte mare, în Buftea, cu peste 150 de km/h. Bolidul s-a izbit frontal de un copac de pe marginea drumului, iar Condrea a fost, pur și simplu, secționat în urma impactului. El a fost recunoscut de soția sa, după îmbrăcăminte, după ce a ajuns la fața locului.

Conform poliției, nu există urme de frânare. În plus, motorul mașinii a fost găsit la 20 de m de restul autoturismului, care a ricoșat la 40 de m de pomul în care a intrat. Anunţul la 112 ar fi fost făcut de unul dintre martorii care au văzut accidentul.

Dan Condrea era implicat în scandalul dezinfectanţilor din spitale.

Afacerea Hexi Pharma a început pe cheltuiala Spitalului Universitar. Firma a functionat mai bine de 10 ani într-un spaţiu primit gratuit în incinta farmaciei spitalului.

Înainte de a deveni Hexi Pharma, societatea s-a numit Universitar Farma şi a fost înfiinţată de tatăl lui Dan Alexandru Condrea, farmacist şef la Spitalul Universitar. Între 1994 şi 2005, perioada în care Sorin Oprescu conducea spitalul, Universitar Farma a primit un spaţiu pentru activitatea de producere de medicamente. Spitalul plătea facturile pentru utilităţi şi acoperea 20% din cheltuielile de producţie. Spitalul a primit de la Universitar Farma 20 la sută din profit. După 2005, firma s-a transformat în Hexi Pharma şi a fost preluată de fiul lui Virgil Condrea. De atunci au început să curgă şi contractele cu spitale din toată țara.