Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare

143

Liviu Dragnea a fost condamnat, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare. Deşi membri partidului se aşteptau la achitare, instanţa supremă a dublat pedepsa iniţială pentru preşedintele PSD.

Condamnat iniţiial la un an de închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea a primit azi o lovitură de la Înalta Curte, care i-a dublat pedeapsa. Acesta este acuzat în dosarul „Referendumul” alături de alte 74 de persoane, fiind audiate aproape 1000 de persoane. Liviu Dragnea este acuzat că a fraudat referendumul din 2012 de suspendare a lui Traian Băsescu. Procurorii DNA au cerut între trei şi cinci ani de închisoare pentru Dragnea. Alături de pedepsa de doi ani de închisoare cu suspendare, judecătorii au stabilit şi două pedepse complementare- interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales, precum şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie de demnitate publică. Şi această pedeapsă conexă se suspendă, la fel ca pedeapsa principală. Perioada de încercare a fost stabilită la 4 ani.
Mai mulţi şefi de consilii judeţene, printre care şi Paul Stănescu- preşedintele CJ Olt, dar şi parlamentari PSD, inclusiv Florin Iordache- deputat de Olt, s-au aflat azi la sediul central al partidului în aşteptarea verdictului.