“Fereastră către suflet”, o expoziție a celor mici pentru cei mari

267

Peste 30 de discipoli ai profesoarei de arte plastice Elena Adrian Vâlcea de la Colegiului Național Vocațional “Nicolae Titulescu”au expus ieri peste 60 de icoane în cadrul expoziției “Fereastră către suflet”.

Micii pictori au expus 40 de lucrări pe sticlă și alte 28 pe lemn. Proiectul artistic al celor mici se află la prima ediție de acest gen, expoziție de icoane.

Cel mai mic pictor a cărui lucrare s-a regăsit în expoziție are 6 ani, iar cel mai mare 18 ani. 10 dintre aceștia sunt elevi ai CNV “Nicolae Titulescu”, iar ceilalți mici discipoli sunt elevi ai școlilor din oraș.

La vernisaj, alături de cei mici au fost și colegii lor din școlile unde învață.

“ Copiii care au expus astăzi, 10 sunt elevi la Colegiul Național Vocațional “Nicolae Titulescu”, iar ceilalți sunt cei care participă la cursurile mele de pictură. Această expoziție este prima ediție de icoane, dar noi am expus și anul trecut în luna mai. Anul trecut am avut o expoziție dedicată mai multor tehnici și mai multe teme, pictură pe sticlă sau lemn și teme mai multe, natură statică, peisaje și altele. Această expoziție este dedicată Sărbătorilor Pascale, dar este cuprinsă și în programul Școala Altfel.  Avem expuse lucrări pe sticlă ce prezintă Răstignirea,Rugăciunea din Grădina Ghetsimani, Patimile lui Iisus și alte lucrări cu temă religioasă”, ne-a spus Adriana Elena Vâlcea, coordonatorul proiectului artistic.

“Fereastră către suflet”, o expoziție închinată Sfintelor Sărbători Pascale a  avut ca organizatori Biblioteca Județeană și Consiliul Județean Olt.