Olguța Vasilescu vrea să scape de arestul la domiciliu

176

Magistraţii Curţii de Apel judecă miercuri contestaţia depusă de Olguța Vasilescu la decizia primei instanțe de a o plasa în arest la domiciliu, dar şi pe cea depusă de procurorii DNA la această hotărâre.

Olguţa Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

”Nu înțeleg foarte bine cine e mituitorul și cine e mituitul. Înțeleg că eu sunt mituitul pentru că am făcut capital electoral văruind blocurile. În România se arestează că primarii văruiesc blocurile din sponsorizări, nici măcar din bani publici. Nu s-a reținut în sarcina mea absolut nimic de bani, nici procurorul nu a vorbit de această chestiune”, a declarat Olguța Vasilescu, în faţa Curţii de Apel București, citată de b1.ro.

Acesta a mai spus că denunțătorii au dosare penale și unul dintre ei chiar a încercat să o ia la bătaie.

„Sunt trei denunțători, toți trei cu dosare penale. Doi dintre ei au venit să-mi ceară niște lucruri ilegale, unul a fost scos cu Poliția Locală din Primăria Muncipiului Craiova pentru că a încercat să mă agreseze fizic. Alți trei denunțători nu spun că m-au auzit cerând bani pentru campania electorală, ci că i-au auzit pe ei vorbind despre acest lucru”, a mai spus Olguţa Vasilescu, potrivit sursei citate.

„Unul a cerut un contract de lucrări și i-am zis că nu voi accepta să vorbesc despre licitații. De altfel, avem și proceduri clare pe care le voi prezenta în fața instanței. Eu de trei ani jumate nu mă întâlnesc singură cu oameni de afaceri. Mereu sunt minim doi funcționari din primărie, procedură instituită de mine tocmai că mă gândeam că cineva m-ar putea pune într-o astfel de situație la un moment dat”, a mai spus edilul.